God jul allesammans!

Idag har vi bestämt oss för att fira jul, precis som ni gör där hemma i Sverige. Eller kanske inte precis som ni gör det, men i alla fall samma dag. Här i Australien firas julen imorgon, men vi håller oss till den svenska traditionen. Någon julkänsla har man inte, som ni kanske förstår.

Men hur ska vi fira våran jul här då? Jo vi ska ut och äta på något mysigt ställe med god mat, kanske till och med lyxa till med en öl och en cider. Vi har även köpt lite snacks som vi kan äta efter våran kväll ute. Vi kan båda erkänna att vi saknar julmyset, och hade gjort mycket för en julskinkemacka och julgodis, haha!

Vi ska även idag Skypa med våra föräldrar, kan ju vara kul att höra deras röster när man inte gjort de på en dryg månad, haha!:)

Nu hoppas vi att ni där hemma får en riktigt trevlig julafton, vi tänker på er!:)

Ps! Såhär ser vi ut om kvällarna när vi ska läsa, snygga va?;D

Kommentarer
Postat av: Andreas

God jul flickor! Hoppas ni har de bra!:)

2012-12-24 @ 08:29:29
Postat av: Sofia Enqvist

Hej på er! Var tvungen att gå in och kika på er blogg, man får ju en liten nostalgitripp själv ;) Kul att ni är i Darwin, där var vi i nästan 2 mån. Så då bara mååste jag ju tipsa er om lite sevärdheter! Litchfield national park ligger drygt 10 mil söder om Darwin, vi åkte dit på en heldagsutflykt med bil, men det går säkert guidade bussturer dit. Där är det otroligt vacker natur med vattenfall och små sjöar, och vi badade där. Det var dock i september innan regnsäsongen, så nu kan det vara lite osäkert om man kan bada. Krokodilerna kan nämligen sprida sig när vattenståndet är högt. Så ett tips är att kolla upp badmöjlighet om ni åker dit! Ett annat tips på dagsutflykt är "jumping crocodile cruise" på adelaide river, ligger ca 7 mil från stan. Vi tog bil dit men det går säkert bussturer dit också! Man åker alltså båt på floden och de hänger ut kött från båten så att krokodilerna ska hoppa upp. Ganska läskigt men man kan få häftiga bilder! Sen sitter man ju på säkert avstånd ;)
Kakadu national park är också fint, men ligger ca 25 mil från Darwin så där bör man sova minst ett par nätter, är dessutom ett ganska stort område. Kan kosta lite mer om man inte har egen bil. Vi tältade så blev ju lite billigare boendekostnad, men det fanns typ "cabins" (som ett rum i en husvagn) att hyra också. En guidad busstur vi tog där var in i "Arnhem land", ett aboriginskt landområde som var helt orört, man kunde bara åka in där genom den guidade turen. Kostade en slant, minns inte vad just nu, men det var garanterat värt det! Man gick med guiden upp i bergsområden och såg bland annat grottmålningar och utsikten över landskapet var helt fantastisk. En magisk upplevelse! Så har ni pengar avvarade och ni är intresserade av att se aboriginsk kultur rekommenderar jag det starkt!
Slutligen, är ni i Fannie Bay (ligger lite i utkanten av staden, vid vattnet) gå in och köp en paj el bakelse på "Outback Bakery", om en Mike eller Carol jobbar där kan ni hälsa från Sofia i Sverige, kanske ni får rabatt ;) jobbade där under tiden i Darwin.
Ursäktar detta långa inlägg, man kommer ju på så mycket när man börjar tänka på det :) kram på er och önskar er en fortsatt trevlig resa!

2012-12-27 @ 14:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!