En ledig dag eller inte, hur ska det bli?

Idag vaknade vi vid 07 av väckarklockan då det var dags att gå upp och äta frukost. Vi var som sagt tvungna att hjälpa Guy att förbereda lite inför hans dag på gatan. Han ska som sagt försöka sälja de som blev över från gårdagens marknad.

Enligt Tina (igår) var de det enda vi behövde göra idag. Men nu verkar det ha blivit ändrade planer, nu vill hon nämligen plantera och fixa bäddar att plantera i.

Men hon frågade om vi ville ha en day off idag eller om vi ville jobba halvdag idag och imorgon. Men halvdagar enligt henne är ganska långa ändå. Hon sa också att om vi tar en day off idag kommer det bli en lång dag imorgon då det är mycket som ska göras, så vi får se hur det blir. Men jag tror vi alla är trötta från gårdagen, det vart en lång dag plus att vi inte fick sova ut någonting idag..

Just nu är alla och hjälper Guy att sätta upp allting. Romie ska även stå där med honom idag och grabbarna hjälper till att bära och fixa med tälten. Så just nu sitter jag här ute i morgon solen och njuter av värmen. Det är nämligen för kallt inomhus, så jag är glad att solen är framme idag också.

Nu ska jag gå in och göra mig en kopp kaffe och sedan fortsätta njuta av min lediga tid ute i solen!

Ha de bra:)


Nära ögat!

I och med att det var marknad som gällde idag gick vi upp klockan 04.00 för att sedan åka strax därefter.

På vägen dit höll det på att gå riktigt illa. Det var nämligen så att vi höll på att köra över en kossa som fick för sig att korsa vägen. Då det var så mörkt ute och vi alla var lite trötta, såg vi denna eller faktiskt dom, lite sent. Jag och Alexander sov i baksätet men vaknade upp när Tina skrek till; we not gonna make it, we gonna die!

Enligt Flo som satt i framsätet var det på håret att vi klarade oss. Hade vi inte klarat det hade jag flugit då jag inte hade något bälte på mig. Det var nämligen så att bilen var fullproppad, ena sätet var nerfällt vilket gjorde att jag och Alexander delade på ett och ett halvt.

Men vi hade turen med oss denna morgon vilket var väldigt skönt. Dock sålde vi inte särskilt mycket på marknaden så turen höll inte med oss hela dagen, men vi alla var glada ändå, vi kom ju trots allt oskadda hem!

Nu är klockan strax efter 21.30 och vi båda är trötta efter en lång dag. Så nu ska vi lägga oss och sova, imorgon är det upp tidigt igen. Vi ska nämligen plocka lite rödbetor och hjälpa Guy på morgonen då han ska sälja det som blev över från dagens marknad ute på gatan i "stan", men där efter är vi lediga. Så imorgon efter morgonens arbete ska vi bara ta det lugnt och hoppas att vädret är lika bra som det har varit de närmsta dagarna!

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi kanske imorgon igen, god natt!

https://cdn2.cdnme.se/3992396/6-3/pic_51cecbffddf2b35b47bb965d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3992396/6-3/pic_51cecc319606ee2512879c6b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3992396/6-3/pic_51cecc46e087c35bd494d151.jpg" class="image">


7 underbara månader!

7 månader har gått sedan vi stod där på Arlanda och vinkade av alla nära och kära för att börja vårt äventyr. 7 underbara månader på resande fot.

Men det är rätt sjukt vad tiden går fort. Det är inte bara dagarna och veckorna som susar förbi utan även månaderna. Det känns som att det precis var 6 månader som vi hade varit borta. Men vi kan inte klaga, vi känner båda två att vi gärna stannar längre och reser några månader till.

Men nu till hur vår dag har varit, om vi ens vill komma till den delen. Denna dag har nämligen varit lång och med mycket att göra, trots att vi förberedde en hel del igår.

Vi började jobba strax innan 08.30 och blev klara med allting strax efter 19.30. Vi hade dessutom inte så lång lunchrast så därför blev det en lång dag med mycket arbete. Men nu på kvällskvisten är vi glada att dagen är över och att allt är klart inför morgondagen.

Imorgon är det marknad i mareeba vilket innebär att vi måste upp klockan 04.00 för att sedan åka härifrån 04.30. Så nu ska vi borsta tänderna och gå in och kolla på en film innan det är dags att sova.

Hoppas ni där hemma får en bra dag och att er helg blir underbar. Njut av era lediga dagar!


Brasmys!

Igår blev det ganska mycket godisätande för mig och Alexander, men det finns fortfarande mycket kvar som tur är. Men vi båda kan ju säga att detta godis var efterlängtat, sjukt gott!

Det höll oss även vakna till klockan 02, men det var bra då vi var tvungna att vara ankvaktare. Tina var nämligen trött och ville att vi skulle vara uppe så länge vi orkade. Så vi kollade på film (this is 40) och åt godis. Men i och med att Alexander var tvungen att kolla ankor fick vi pausa lite då och då, haha!

Idag började vi arbeta runt 09 och slutade runt 19 tiden. Trots att det blev en ganska lång dag har den varit bra. Vi har förberett lite inför morgondagens stora dag. Det är nämligen så att det är dagen före marknaden imorgon, och dessa dagar brukar vara långa.. Men håller tummarna på att vi kan sluta tidigt, eller i alla fall runt 16-17 tiden, men det känns som vi kommer sluta någon gång efter solnedgången..

Men hur som helst, idag blev det en mysig avslutning på kvällen. Vi satte nämligen vid en liten brasa och lyssnade på lite musik och pratade. Det var nämligen en massa som skulle brännas och därför tog vi nytta av detta och hade en trevlig avslutning/början på dagen/kvällen.

Nu har vi precis ätit middag och nu väntas efterrätt (fruktsallad) och film (the impossible). Hoppas ni där hemma mår bra för det gör vi!


Godismonster!!

Efter två veckors längtande och suktande har det äntligen kommit fram, mitt svenska GODIS!!

Det är konstigt hur något kan göra en så glad. Jag menar, hemma kunde man gå till affären och plocka ihop sin påse när man var sugen, det var liksom inget som var något märkvärdigt. Men när man är så långt borta och detta inte är så vanligt och självklart, ja då uppskattas det så otroligt mycket. Åh vad jag är tacksam för godiset, det ska ni veta mamma och pappa. Både jag och Alexander kommer njuta till fullo av detta och vi tackar er båda två!

Hoppas er dag där hemma blir toppen, för vår kväll kommer nu att bli supergod och bra, haha!:D


Jun. 24, 2013

Idag vaknade vi strax efter 08 då vi trodde att vi skulle upp och jobba. Men när vi klev uppför att äta frukost hade hon inte bestämt om vi skulle arbeta eller inte idag. Så vi väntade i någon timme innan vi fick reda på att vi var lediga då det inte fanns någonting särskilt att göra. Dessutom var alla riktigt trötta då vi har varit ankvaktare flera kvällar i rad som vi tidigare har berättat.

Så idag har har varit en riktig slappardag. Jag har legat inne och kollat film och sovit hela dagen och Alexander har spelat lite kort och sovit han med. I och med att det inte finns någonting att göra här så tar man vara på tiden man kan sova, haha.

Men igår på marknaden pratade jag och Romie med en farbror som Tina känner och han har en hel del kontakter inom farmer så han ska ge oss en massa nummer till dessa nästa gång vi ses, alltså nästa marknad. Så förhoppningsvis lyckas vi få tag på en farm som vi kan få jobba på. Det skulle vara så skönt att börja jobba och tjäna pengar igen.

Annars har vi en annan chans som vi håller tummarna på. Det är nämligen så att våra vänner, Johnny och Elsa har hittat ett ställe, troligtvis en farm som dom förmodligen kommer att börja arbeta på. Och om dom får jobbet där ska dom höra om det behövs mer folk och om dom behöver de ska vi åka dit. Det vore ju helt klart det bästa tycker vi, så nu håller vi tummarna på de!

Men som sagt, här händer det inte särskilt mycket och det är väl lite de som får en att vilja hitta ett jobb. Börja ett nytt äventyr, vi har ju trots allt varit här i över en månad nu. Men vi kommer hur som helst stanna här i två-tre veckor till, men jag känner ändå att det är nog efter de, men allt beror på om vi lyckad hitta ett arbete eller inte.

Nu väntar vi på att maten ska bli klar och sen ska vi göra de vi gjort hela dagen, ta det lugnt. Men håll nu tummarna för oss att jobbturen är på vår sida!

Ha det så bra så hörs vi snart igen!


Botas med soff-liggande och hockey

Idag är tjejerna på marknaden i byn. Erica gick upp runt 6 på morgonen skulle jag gissa och gjorde sin vanliga ritual när jag får sova. Det vill säga glömma saker i husvagnen som hon måste ha så jag måste vakna igen och gå upp och öppna för henne.

I och med att dem andra är på marknaden och jag fick en ledig dag att vila min rygg som jag har lite problem med så är jag ensam här idag.

Enda uppgift jag har är att ta mig upp till trädgården och kolla om jag ser några ankor. Det är nämligen så att dem har ätit upp mycket av salladen så det är inte mycket kvar. Har suttit uppe två kvällar/nätter i rad och fler kommer det att bli tills ankorna försvunnit.

Annars är allt jag gjort legat i soffan och vilat ryggen och kollat på NHL. Antar att jag var den enda i landet som tittade på matchen då hockey inte är något som intresserar befolkningen här. Kul att dem visar det dock så att gamle Alex kan titta!:)

Nu tror jag snart det är dags för dem att komma hem så det får blir en kort uppdatering. Har inte mycket annat att berätta förutom att jag hade tänkt göra mig en kopp kaffe om det intresserar er. Kommer kanske ett inlägg senare från en trött Erica som berättar hur marknaden var.

Ha det!


Dagen för marknaden!

Igår fick både Alexander och Flo sitta uppe för att gå ut och kolla efter ankor stup i kvarten. Själv låg jag inne och kollade på film innan jag somnade. Jag försökte hålla mig vaken men när Tina ville lägga sig för att sova i några timmar bestämde jag mig för att gå in till husvagnen.

Jag vaknade upp när Alexander kom in och då var klockan 00.30. Här på farmen är vi inte vana att vara uppe så "länge". Vi brukar vanligtvis gå in strax efter 21 för att kolla på någon film och sen sova.

Idag gick vi upp strax innan 08 och åt frukost. Tina och Flo var redan uppe och kollade efter ankor och hade även börjat plocka lite inför morgondagens marknad. Vi gick ut strax efter 08.30 för att hjälpa till.

Nu har vi precis ätit lunch och ska snart gå ut och börja jobba igen. Vi håller båda tummarna på att vi blir klara hyfsat tidigt idag. Vi ska ju nämligen upp riktigt tidigt imorgon för marknaden.

Hoppas alla ni där hade en riktigt bra midsommar igår och att ni inte mår allt för dåligt idag, hehe!


Glad midsommar!

Vi kan väl börja med att säga glad midsommar. Hade det inte varit för alla Facebook statusar hade vi faktiskt inte vetat om de. Men det beror på att det inte firas här och därför är det ingenting som vi lägger på minnet.

Vår dag har varit precis som vilken dag som helst, jobb hela dagen. Vi började dagen med att plantera färdigt från kvällen innan. Därefter gjorde vi lite allt möjligt som behövdes göras.

Vi började morgondagens jobb runt 08.30 och blev klara runt 18. Trots att det är en ganska lång arbetsdag (för woofing) var det ändå en ganska lätt arbetsdag. Dock började dagen med en redig benträning (planteringen), men det är ju bra med lite småträning, haha!

Nu väntar vi på att maten ska bli klar och sedan ska vi bara ta det lugnt framför tv;n. I och med att Flo har flyttat in här (bodde tidigare hos Troy) så slipper Alexander vara ankvaktare ikväll.

Men återigen, glad midsommar, hoppas er dag blir riktigt bra nu och fira lite åt oss. För vi måste ju erkänna att en dag som denna saknar man Sverige en gnutta!


Lång dag!

Idag har det varit en ganska lång dag för oss. Det spelar inte så stor roll vilken tid vi börjar, vi slutar nämligen samma tid ändå.. Idag blev vi klara runt halv 7, och i och med att vi har arbetat lågt hela dagen är vi alla möra i våra ryggar. Men Alexander är nog den som har mest problem. Han arbetar nämligen med en grymt tung och trög maskin som inte alls är bra för ryggen.. Troy som är utbildad massör får ta hand om hans rygg så han blir bra igen!

Imorgon ska vi gå upp tidigt för att sedan fortsätta med planteringen som vi inte hann färdigt med ikväll. Det började nämligen bli för mörkt. Så jag antar att morgondagen kommer bli som denna, men jag håller tummarna på att den kommer bli lite kortare.

I och med att dom ska vara "nattvakter" i natt kommer dom nog vara trötta imorgon. Tina ska sova från 00-03 för att sedan klockan 03 gå upp och kolla efter ankor. Så förmodligen kommer hon att vara riktigt trött imorgon vilket kanske gör att hon vill ha en day off efter planteringen, haha!

Nu håller vi på att vänta på att maten ska bli klar. Sedan ska vi slappa framför tv:n!


Det går bra nu!

Igår och idag har varit två bra dagar. Vi har arbetat lite i bussen och även i "grönsakslandet".

Idag började vi jobba runt halv 9 och nu är klockan snart halv 5. Hittills har vi tjejer plockat bort en massa ogräs (hela dagen) medan grabbarna har arbetar med bäddarna som vi snart ska plantera i. Sen efter planteringen hoppas vi på att dagen är över!

Ikväll ska grabbarna vara ute och nattvandra. Det är nämligen så att det är en massa ankor som härjar runt och äter på alla våra sallader. Så nu ska dom försöka hålla dom borta.

Annars händer det inte så mycket här. Men det som är bra nu är att det har blivit mycket bättre efter vårt möte här på farmen. Det börjar kännas lite som det gjorde innan allting blev knas vilket vi båda gillar. För som det är och känns nu kommer vi att stanna i ungefär två månader till.

Hoppas ni nu har en bra dag, nu är det nämligen dags för oss att fortsätta jobba!


Ett behövligt möte!

Från att ha en grym dag/kväll till att gå en sjukt dålig och tråkig dag efter. Allting kan vända så fort här på farmen.

I måndags började dagen hyfsat bra men sen gick det bara utför. Vi alla fick höra en hel del av allt skitsnack som har varit (av tanten) och allt detta gillades inte. Vi fick höra en hel del som hade sagts om oss vilket gjorde oss båda två upprörda.

Det hade även kommit ett nytt par (en australiensare och en fransk tjej) och dom har redan bestämt sig för att lämna detta ställe imorgon.

Så i går var en riktig tråkig dag, alla gick och la sig tidigt vilket vi tror fick henne att börja undra vad som var fel. Inga har varit glada under en och en halv vecka här och så ska det inte vara. Vi måste kunna ha roligt under tiden vi är här, vad är det annars för mening att vara här? Man vill trivas och må bra!

Så idag när vi vaknade åt vi frukost och började arbeta. Men strax innan lunch ville Tinas son (Troy) prata med allihopa, så vi samlades vid bordet och prata ut om allting. Efter ca 40-50 minuters "möte" åkte en sur och upprörd Tina till puben för att prata ut med sin bror (vad vi tror).

När hon sedan kom tillbaka ville hon prata med mig och Alexander för att förklara de saker hon sagt om oss. Hon förklarade att hon ville ha oss kvar och dittan och dattan. Vi fick även chansen att säga vad vi tyckte och kände vilket jag tror är bra. Hon måste inse att alla måste anstränga sig för att detta ska fungera. Hon kan inte behandla oss hur som helst under tiden vi arbetar. För det är faktiskt den enda gång vi har problem med henne, för efter arbetstid förändras hon till en helt annan människa.

Vi måste lära oss (Erica mest) att hantera henne och inte ta åt oss/mig av allting. Men jag hatar när någon får en att framstå som dum inför andra människor och det har jag nu sagt åt henne. Så förhoppningsvis kommer detta bli bättre, om inte kommer vi inte att stanna kvar på denna farm. Men det känns i alla fall bättre efter detta samtal än vad det gjorde innan, så vi håller tummarna och hoppas på det bästa!


Roligaste kvällen på länge!

Igår vaknade vi strax innan 10 tiden. Vi gick upp och åt frukost och sedan var det dags för grabbarna att gå ut och jobba i trädgården medan vi tjejer började förbereda inför middagen. Det var nämligen så att Troy och hans backpackers skulle komma hit och äta middag så det var mycket att förbereda.

Så igår kväll var vi runt 12 personer under middagen. Det bjöds på anka och kyckling med en massa tillbehör plus vin från 1999.

Igår var en riktigt rolig kväll, den bjöd på en hel del skratt. Vissa här har sån sjuk humor så det går inte att hålla sig från skratt. Kanske var det vinet som gjorde så att alla var på ett sånt bra humör igår, för alla var verkligen glada och det gjorde det hela så lyckat.

Idag klev vi upp klockan 08.00 och har precis ätit lite frukost. Så väntar vi på att få gå ut och börja arbeta, men de kan ju ta ett tag.. En annan föredrar att börja tidigt och sluta tidigt. Fast här spelar det inte så stor roll i och för sig, börjar vi tidigt slutar vi oftast sent ändå, så här kanske det är bäst att komma ut lite senare, haha!

Men idag ska vi tjejer börja med att måla klart bussen som vi håller på att renovera. Sedan tror jag vi alla ska plantera i de nya bäddarna som grabbarna gjorde i ordning för plantering igår, men det lär ju vara en hel del som ska göras innan och sedan efter..

Aja, nu ska vi kolla lite tv och ta det lugnt innan det är dags att sätta igång. Hoppas ni sover gott nu och får en riktigt bra dag när ni vaknar och läser detta!

https://cdn1.cdnme.se/3992396/6-3/pic_51be443bddf2b30e44049cc9.jpg" class="image">


Tidig morgon vs sovmorgon!

Ericas dag:
Idag vaknade jag av mitt alarm strax innan 05. Jag måste säga att det var sjukt svårt att komma upp ur sängen när Alexander fick sova vidare. Man ville bara krypa under täcket igen då det var riktigt kallt i husvagnen. Men till slut lyckades jag i alla fall komma upp och det var raka vägen till marknaden i stort sätt efter de.

Men i och med att Tinas bil inte fungerar och vi var tvungna att låna Guys bil som är lite risig tog det ett tag att komma iväg. Vi kom lite senare än vanligt till marknaden, men det gjorde inte så mycket då vi hann plocka upp allt innan alla människor började rulla in.

Det har varit riktigt fint väder hela dagen vilket har varit skönt, speciellt när man står på marknaden. Dock var det riktigt kallt i morse innan solen hade kommit upp, men det är ju ganska förståeligt kanske.

Marknaden gick sådär. Vi brukar i vanliga fall sälja dubbelt så mycket som idag. Jag vet inte riktigt varför det inte blev mer idag, men det kändes som att det inte alls var många människor i jämförelsevis med förra gången (på samma marknad). Men hur som helst behöll alla sitt humör uppe vilket var skönt (i alla fall till de att vi kom hem).

Det är nämligen så att det har blivit stopp i bägge toaletterna här så för tillfället har vi inga toaletter utan har fått lånat ett dass (därför lite bittra miner). Det är ju himla skönt att vi fick tag på de, hade varit jobbigt att behöva gå på toa i skogen med alla läskiga djur, i alla fall för oss tjejer (killarna när det är dags för nr 2). Jag måste säga att lite panik hade jag, okej att kissa ute, men nummer två skulle ju kännas sådär, haha. Men som tur är slipper vi de nu!

Alexanders dag:
Tidigt på morgonen vaknade jag av att Erica skulle åka iväg till marknaden. Hon är ju inte direkt den smidigaste personen i vårt förhållande...
Efter att äntligen ha försökt att somna om så rycker hon i dörren som jag precis låst och ber mig att gå upp ur sängen och ge henne tandborsten.
Sedan, efter ett flertal försök att starta bilen som höll mig vaken i ytterligare en evighet så fick jag tillslut min skönhets sömn. Kan ju inte klaga då jag kunde ha sovmorgon tillskillnad från Erica.

Jag vaknade på "riktigt" cirka 08.30 och kunde inte somna om. Var för ovanlighetens skull väldigt pigg och skulle ändå upp vid 9 tiden och sköta vattningen här på farmen.
Efter att ha gjort den lilla uppgiften jag hade för dagen var det dags för frukost. Jag hade precis slagit mig ner vid bordet när Johnny vaknade och gjorde mig sällskap. Eftersom tjejerna var på marknaden så var det bara vi här på dagen.

Efter frukosten kom Troy ( Tinas son) hit med Alex (en annan backpacker som bor hos Troy och är med honom hela tiden ifall något skulle hända honom då han har haft tre hjärtinfrakter och väldigt farlig diabetes).
Vi slog oss ner och spelade kort och socialiserade enda tills tjejerna kom. Vi klämde även in en damsugning och städade husvagnen innan tjejerna kom tillbaka.

Resten av dagen har som Erica redan skrivit varit fullt upp med att hitta en bajjamajja eftersom toaletterna är paj. Men rörmokaren kommer imorgon så förhoppningsvis löser sig allt då.

Som ni ser har min dag varit väldigt lugn och det har varit skönt med en dag ledighet. :)

Nu ikväll har vi som även igår precis ätit en väldigt god cheesecake efter maten. Vi ska nu krypa i sängs och titta på en film. Vad vi ska göra imorgon är fortfarande oklart.

Hoppas ni alla där hemma mår bra, för de gör vi!:)

https://cdn1.cdnme.se/3992396/6-3/pic_51bc5fa39606ee79ebaec890.jpg" class="image">


En lugnare natt!

I natt var det som tur var ingen man utanför vår husvagn, i alla fall inte vad vi märkte. Jag (Erica) hade lite svårt att somna då jag hela tiden tyckte jag hörde småsaker men som troligtvis inte var någonting. Men jag hörde dock hundarna skälla en hel del.

Men jag måste säga att det är lite obehagligt att någon rör sig omkring här på nätterna. Jag kan inte påstå att jag tycker det är mindre obehagligt för att dom troligtvis inte är ute efter att skada oss utan mer för att sabotera.. Man vet aldrig vad det finns för människor runt omkring oss och det är lite de som skrämmer mig. Men men, vi vaknade upp utan några problem eller fler oljud.

Idag började vi med arbetet tidigt för att även bli klara tidigt, men icke. Det blev jobb från klockan 08.30-18.00.

Ingen av oss här förstår varför allting tar sån tid hela tiden. Allting skulle kunna bli klart så mycket fortare. Men när allting var packat inför marknaden var det problem med bilen, den ville inte starta. Detta gjorde att vi fick åka och hämta Guys bil för att låna den till morgondagens marknad.

Så som ni kanske förstår blev det liv i Tina men det humöret har nu blivit bättre vilket vi alla är glada för.

Vi har precis ätit middag med en riktigt god cheesecake till efterrätt. Kanske var det maten och efterrätten som fick henne på bättre humör, haha. Hur som helst satt det finfint med mat i magen efter en lång arbetsdag.

Nu ska vi bara slappa framför tv:n innan det är dags för sängen. I och med att det är marknad imorgon blir det tidig uppgång, klockan är ställd på 05.00.

I och med att det skiljer 8 timmar mellan oss önskar vi nu er en riktigt trevlig dag!

Förresten! Vet ni vad vi bara längtar efter nu? Svenskt godis! Det är nämligen så att mina (Ericas) föräldrar skickade över 1,7 kg svenskt godis. Så vi båda suktar efter detta godis via bilder som dom har skickat. Vi skulle tippa på att detta kommer komma om kanske en till en och en halv vecka, så vi hoppas att dagarna går fort plus att det kommer förbi tullen, haha!


Obehaglig natt!

Igårkväll var det någon som var utanför vår husvagn och gick runt på Tinas tomt när alla hade gått och lagt sig. Jag och Alexander hörde en hel del oljud och tyckte inte det lät som hundarna. Vi tyckte vi hörde en mans röst som sa åt hundarna att vara tysta.

Efter ett tag hörde vi att ena hunden, Shelby var under vår husvagn. Det lät som hon var rädd men vi visste inte till hundra att det var någon där. Alexander försökte kolla ut genom fönstret men såg ingenting då det var för mörkt.

Vi trodde att vi måste ha inbillat oss, men tyckte samtidigt att det var lite konstigt då vi båda hörde rösten.

Imorse när vi vaknade så sa vi båda två att det säkert var hundarna. Men igårkväll trodde vi att det var Tinas bror Roger som var utanför och härjade. För det skulle faktiskt inte förvåna någon av oss här. Men jag och Alexander var lite nojiga att mannen (nu vem det än hade varit) skulle tända på vår husvagn då det fanns bensin precis utanför. Men som tur var lever vi fortfarande och ingenting har hänt oss.

Men som jag sa tidigare trodde vi det var hundarna imorse. Men när vi nu kom in för att ta en kaffe fick vi höra av Tina att det måste ha varit någon utanför igårkväll. Det var nämligen en massa saker som inte var som det skulle.

Men hon sa att det har hänt samma saker förut, men de som gör detta är inte ute efter att skada någon utan mer för att sabotera hennes saker plus hennes grönsaksland. Det är nämligen så att vissa inte tycker om de hon gör, men frågan är då varför inte? Måste säga att konstigt är det, det är ju ingenting olagligt.

Men trots de att mannen var ute efter att förstöra så tycker jag (Erica) att det är obehagligt att någon rör sig omkring på tomten och runt vår husvagn när vi ska sova eller redan sover. Speciellt när vi är mitt ute på landet.. Men nu håller vi tummarna att detta inte kommer att inträffa igen!


Mycket som ska göras men lite som blir gjort..

Idag har vi faktiskt inte varit lediga, haha. Idag började vi jobba runt 10 tiden, alltid rätt sent. Detta gör oftast att vi även blir klara med allting rätt sent plus att det är mycket som inte hinns med. Fast det beror ju också på att vi har lunch i kanske två timmar..

Men idag blev det inte en sån jättesen dag. Vi var klara runt 17.00, men då var det mycket som vi inte hade gjorts som vi kommer bli tvungna att göra imorgon istället. Så imorgon har Alexander ställt klockan på 03.. Haha, fast det är för att han ska kolla Sverige, min klocka är ställd på 07.05.

När vi var tillbaka inne i huset satte sig alla framför tv:n. Och det är framför den vi har spenderat vår kväll. Vi kollade på en film som heter 50/50, grymt bra men otroligt sorglig. Så har ni inte sett den är det nästan ett måste!

Nu ska vi lägga oss så vi orkar upp imorgon. Hoppas ni får en fortsatt bra dag där hemma!


Ytterligare en dag utan arbete!

Även idag har varit en riktig slappardag, för alla. Jag och Alexander klev upp runt 09.30 då Tina dagen innan hade sagt att vi fick sova ut. Det är självklart skönt med lediga dagar, men vi gör verkligen ingenting. Idag har vi spenderat all tid åt antingen tv:n eller sovit, rätt trist alltså.

Men det är som Tina säger, njut av eran ledighet för snart kommer det bli sjukt mycket jobb. Så det är väl bara att luta sig tillbaka och ta vara på dessa dagar. Det hade dock varit skönt om det var solsken och lite värme, men det regnar och är kallt tråkigt nog. Men det är i och för sig på grund av regnet som vi är lediga också, men ändå, haha!

Men i och med att vi slapp vintern hemma i Sverige så det är väl rätt åt oss att vi har kallt och regnigt medan ni där hemma har sommar och sol. Önskar dock att man hade plockat ner ytterligare en tjocktröja, men men, finns inget att höra åt de nu. Snart är ändå detta kalla väder förhoppningsvis över. Men vi är i alla fall glada att vi slapp snön och svensk kyla för i år, kanske till och med hoppar den ett år till om pengarna tillåter oss till de. Vi kan inte påstå att vi har saknat snön särskilt mycket.

Ikväll ska vi kolla på någon film, vi har inte bestämt oss för vilken än men de lär ju visa sig. Kanske tar ett tag att bestämma då vi är fem backpackers här som ska kolla. Men vi håller tummarna på att det blir en bra film som vi båda tycker om.

Nu får ni ha en riktig bra dag och hoppas att vädret är med er denna söndag. Nu blir det film för vår del!:)

Bjuder på en liten historia, som enligt mig (Erica) var rolig. Kan bero på min dåliga humor, eller så är den faktiskt bra. Ni får helt enkelt läsa och se vad ni tycker om den. Tjingeling!


Slapp dag!

Idag har varit en riktigt skön dag, i alla fall för oss. Vi slapp följa med till marknaden vilket gjorde att vi kunde sova ut. De andra var tvungna att gå upp klockan 04.00 då marknaden var en bit bort.

Så idag har vi bara tagit det lugnt, städat lite och kollat tv. När de andra kom tillbaka runt 15.30 tiden hjälpte vi såklart till att göra i ordning allt inför morgondagens marknad som Tinas son ska stå på.

Det blev en riktigt lång dag för de som var på marknaden idag då vi inte var klara med allting förrän runt 18.30. Vi tycker synd om dom som fick en sån lång dag samtidigt som vi är glada att vi fick vara lediga, haha!

Nu väntar vi på att duschen ska bli ledig så vi kan hoppa in där och sedan väntas middag. Efter några timmar i regnet är man nu kall och ser fram emot en varmdusch, så vi hoppas på att det finns varmvatten kvar när det är vår tur.

Hoppas att ni får en riktigt bra dag och njut av er helg, för snart är det måndag igen, hihi!


All denna vänta..

All jäkla väntan, det är bara föör tråkigt.. Speciellt när hon inte är på bra humör. När man frågar om man kan hjälpa till så behövs de inte, men när vi sedan sitter och väntar och inte gör någonting, nej men då är de också fel. Det måste verkligen vara jobbigt att vara så arg hela tiden.

Just nu väntar vi alla på att få ta en dusch då vi (hon) äntligen är klar med allt arbete där ute. Men i och med att hon vill ta en dusch först måste vi vänta. För just nu lagar hon mat och det vill hon göra utan vår hjälp.

Jag förstår inte varför inte alla kan hjälpas åt, när det gäller plantering som matlagning och allt annat. Det går så mycket fortare om man hjälps åt. Men hon är väldigt kontrollerande och jag skulle tippa på att det är därför hon vill göra saker och ting på egen hand.

Men men, det är bara att lära sig att allting tar lite längre tid än vad man är van vid, haha!

Hoppas alla får en toppendag. Såg ut som att vädret där hemma är bra, så njut!


Kaos!

Grabbarna kom tillbaka en sväng till lunchen tidigare och då fick jag även veta lite mer om det tidigare jag nämnde. Det är nämligen så att han har blivit vräkt och han vägrar att flytta därifrån om jag nu har förstått det hela rätt.

Anledningen till att han blir vräkt är för att det finns regler som säger att man inte får bo i en husvagn i mer än fem år, och detta har alltså han gjort.

Det är okej om man bygger eller har ett hus på tomten, men inte enbart en husbil som man lever i. Jag vet inte varför de har såna regler men det finns ingenting man kan göra åt det.

Det var tydligen fullt av människor, grannar, polis och government. Som ni kanske förstår är det kaos!

Jag måste säga att jag tycker synd om grabbarna som får en massa dumma kommentarer när de försöker vara snälla och hjälpa till. Men dom gör detta för Tinas skull då hon inte skulle klara av detta själv. I och med att det är hennes bror tycker hon detta är jättejobbigt vilket man självklart förstår och det är därför grabbarna hjälper henne.

Hon tyckte vi tjejer skulle stanna hemma då det ska vara riktigt jobbigt där borta. För tycker vi det är jobbigt att höra henne skrika på oss vissa dagar, tror jag detta skulle vara ännu jobbigare.

Jag hoppas verkligen att allt löser sig och att alla kan vara på bra humör snart. För som jag och säkert ni förstår blir man jävligt sur efter en dag med fullt arbete och bara en massa problem! Jag håller tummarna att allt går deras väg!


Bara en massa problem..

Idag ställde vi klockan på 07.50 för att vi trodde att vi skulle ut och börja jobba lite tidigare, men icke sa Nicke.. Vi hade kunnat sova ett tag till, i alla fall jag (Erica).

Det är nämligen något/några problem med Tinas bror (igen), så hon blev tvungen att åka dit och ta hand om dom. Grabbarna blev även dom tvungna att åka dit och hjälpa till med något, vet dock inte vad. Det kan vara så att dom hjälper han att packa. Det var nämligen mycket prat tidigare om att han är tvungen att flytta, men som sagt vet jag inte till hundra. Det känns som att det alltid är någonting så man hänger inte riktigt med i svängarna, haha! Så idag kommer det förmodligen inte bli mycket gjort i grönsakslandet.

Ibland kan det vara skönt med någon ledig dag, men inte för ofta. Vi var nämligen lediga i 4-5 dagar förra veckan vilket gjorde att det blev sjukt mycket jobb när vi började igen, och nu är vi lediga igen.. Så som ni då kanske förstår kommer vi att ha en hel del att göra imorgon och några dagar framöver då vi har mycket att ta igen.

Men det är inte bara de att det blir mycket jobb, det är rätt trist att bara sitta inne och kolla tv hela dagen. I och med att vi är mitt ute i ingenstans med dåligt väder, finns det inte ett skvatt att göra..

Men ikväll ska vi i alla fall åka hem till Tinas son Troy och kolla football, alltså rugby som vi säger det. Först skulle vi sett matchen hemma hos Guy som vi kanske nämnde tidigare, men planerna ändrades. Men Alexanders och Guys vadslagning håller fortfarande i sig, haha!

Nu hoppas jag att dagen går fort, för jag tror dom kommer att vara borta ett tag till.. Hoppas ni där hemma sover skönt nu och att ni får en toppendag när ni vaknar upp!:)


En skön dag!

Igår var det som sagt marknad som gällde för oss hela dagen. Det var den största vi varit på hittills, och därför lite mer att göra. Vi sålde en hel del, men dock brukar hon sälja mer. Men allt skiljer sig självklart från gång till gång.

När vi var klara på marknaden åkte vi och handlade lite av de som behövdes till middagen, tacos. Därefter åkte vi hem och plockade lite mer beetroot och silverbeet till "marknaden" som Tinas ena son (Troy) skulle stå på dagen efter, alltså idag.

Idag klev vi upp runt 7.30 för att packa bilen och släpet med alla grönsaker och resten på. Därefter åkte Tina, Alexander, Johnny och Romie iväg och satte upp tälten och allting. När de var klart kom Tina och grabbarna tillbaka och Romie stannade och hjälpte Troy.

När de var tillbaka började vi med arbetet som skulle göras i "grönsakslandet". Vi började med de jobbet runt 10-10.30 och jobbade till klockan 15.30-16 tiden, så det var en rätt skön dag idag. Det var inte allt för tungt arbete, bara vissa uppgifter, haha.

Ikväll har vi inte gjort någonting speciellt och kommer heller inte att göra de. Nu de närmsta månaderna kommer kanske inte vara de roligaste att läsa om då vi tillbringar all vår tid här på farmen. Men vi trivs bra och kommer troligtvis att stanna här i tre månader.

Vi spar en hel del pengar på att leva här. Även fast vi helst skulle vilja hitta ett jobb som ger oss betalt, men de har vi inte gjort vilket gör att vi fick ta vårt sista alternativ, woofing.

Nu ska vi fortsätta med vårt soffhäng och njuta av vår kväll! Hoppas ni där hemma har det bra, vi har hört att ni har haft riktigt bra väder!:)


Vinter och kallt..

Det har varit många dagar utan arbete, men igår började vi igen trots att vädret inte hade blivit bättre. Men som ni kanske förstår måste saker och ting göras här på farmen även om det regnar. Speciellt om vi har varit inne i fyra, fem dagar pga regn.

Men i och med att det är helg innebär det att det även är marknad som gäller igen. Denna helg är det imorgon, söndag som gäller. Det är den näst största marknaden så det kommer att vara en hel del att göra/sälja imorgon.

I och med att det är en stor marknad så har det varit en hel del att fixa inför den. Vi har haft två långa arbetsdagar nu, men i och med att vi har varit lediga så länge gör det inget. Det enda jobbiga är att vi måste upp tidigt imorgon bitti. Men när man väl är uppe är det inga problem då det faktiskt är kul att stå på marknaderna.

I vanliga fall brukar det bara vara vi tjejer som åker på marknaderna då killarna är hemma och gör andra saker. Men idag blev det en hel del grönsaker och frukter vilket gjorde att vårt flak med allting på (bord,sallad,frukt,stolar mm) blev väldigt högt och behöver därför hjälp av två långa starka grabbar!

Annars händer det inte särskilt mycket här. På kvällarna är alla trötta efter allt jobb, så det är tv:n som gäller. Men oftast är det någon bra film så på hennes filmkanaler så det är rätt skönt att slappa i soffan.

Men på onsdag ska grabbarna iväg och kolla football hemma hos Guy (Tinas son) jag har inte bestämt hur jag ska göra än, men kanske följer med jag med, för omväxlingens skull.

Guy och Alexander har slagit vad om vilka som ska vinna matchen, NSW vs QLD. Guy har satsat ett sexpack öl på QLD och Alexander NSW, detta gör matchen lite mer spännande säger dom båda, hehe!

Hoppas alla ni där hemma har det bra och att ni har det varmt. Här har vi det rätt kyligt då det är vinter och vi är högt uppe i bergen, men vi är inte bittra för de inte, vi har det riktigt bra!



RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!