The hobbit!

Dagarna bara rullar på, snart är det nyår och vi håller på att fundera på vad vi ska göra.

Vi funderar på att åka till Sydney och fira in det nya året där. Enligt våra guideböcker är det ett måste att fira nyår där. Vi tror att det kommer vara grymt i och med att det är så himla stort där.

Det enda som är lite jobbigt är att det är svårt att få tag i boende under den här tiden i och med att det kommer vara så sjukt mycket folk. Men vi håller på att leta och förhoppningsvis hittar vi något. Vi ska till en resebyrå idag, så kanske kan dom hjälpa oss med både flyg och boende!:)

Annars har vi inte gjort särskilt mycket. Eller vi var på bio den 26:e och såg THE HOBBIT!

Jag (Erica) har aldrig riktigt gillat såna typer av filmer, men jag gav den ändå en chans då Alexander gärna ville se den då han läst boken här under resan. Men jag kan ju säga att jag fick lite ångest att jag gick med på de när jag upptäckte att den var över 3 timmar lång.. Tänk om jag verkligen inte tycker om den, ska jag sova mig igenom den då? ungefär så tänkte jag då, haha.

Men som tur var så tyckte jag faktiskt den var rätt bra. Det var mycket häftig miljö i filmen, och i och med att vi ska till Nya Zeeland, där dom spelade in delar av filmen kan det ha varit kul att ha sett den.

Nu ska vi äta lite nudlar och sen gå och försöka boka resa och boende till Sydney som sagt. Hoppas ni alla hade en bra jul och att ni får en bra avslutning och bra början på det nya året!:)


God jul allesammans!

Idag har vi bestämt oss för att fira jul, precis som ni gör där hemma i Sverige. Eller kanske inte precis som ni gör det, men i alla fall samma dag. Här i Australien firas julen imorgon, men vi håller oss till den svenska traditionen. Någon julkänsla har man inte, som ni kanske förstår.

Men hur ska vi fira våran jul här då? Jo vi ska ut och äta på något mysigt ställe med god mat, kanske till och med lyxa till med en öl och en cider. Vi har även köpt lite snacks som vi kan äta efter våran kväll ute. Vi kan båda erkänna att vi saknar julmyset, och hade gjort mycket för en julskinkemacka och julgodis, haha!

Vi ska även idag Skypa med våra föräldrar, kan ju vara kul att höra deras röster när man inte gjort de på en dryg månad, haha!:)

Nu hoppas vi att ni där hemma får en riktigt trevlig julafton, vi tänker på er!:)

Ps! Såhär ser vi ut om kvällarna när vi ska läsa, snygga va?;D

Australien

 
Nu var det nagra dagar sedan sist. Vi kan borja beratta lite om Perth.
 
Forsta intrycket vi fick av Perth var inte riktigt det basta.Vi bodde pa ett hostel med mycket party och vi var nog det enda paret pa hela hostlet. Efter forsta natten med lite somn sa gick vi dagen efter och kollade runt vad som fanns, slutsatsen vi fick av de var att alla hostel var i princip likadana. Darfor bestamde vi oss for att ta oss till Darwin so fort som mojligt. Men i och med att vi hade natter kvar pa varat hostel var vi tvungna att vara dar i tre dagar innan vi kunde flyga till Darwin. De roligaste vi gjorde i Perth var att ga pa zoo, och det var valdigt mysigt och roligt att se alla djur. Pa zoo:t fanns i princip alla djur, och det som var so haftigt var att man kunde komma sa nara dom. Men det heftigaste var nar vi kom till tigern. Vi tajmade valdigt bra, da han inte hade fatt mat pa ett tag och var valdigt hungrig. Da han sag oss borjade han ryta, ga fram och tillbaka och dunkade huvudet i glaset for att forsoka fa tag pa oss. De andra dagarna lag vi i en mysig park och laste och bara tog det lugnt.
 
Flygresan till Darwin tog 3 timmar och 40 minuter. Man forstar inte riktigt hur stort Australien verkligen ar forran man ska ta sig igenom landet.
 
Varat hostel har i Darwin ar betydligt lugnare och mer i varan smak. Vi har ett eget rum med badrum med dusch i, en kyl med inbyggd frys. Dom dagarna som har varit har vi handlat lite mat som vi sedan har lagat har pa varat hostel. Det ar inte riktigt vad man ar van vid hemma men vi maste anda saga att det ar ratt mysigt anda.
Har i Darwin ar det valdigt varmt, det har varit 40+ varje dag an sa lange.
 
Vi kommer spendera jul och nyar har i Darwin. Vi vet inte riktigt hur vi kommer att fira nagot av detta men det blir i alla fall nagot annorlunda an de vi ar vana vid.
 
Vi ber om ursakt for att vi inte har uppdaterat pa nagra dagar men vi har inte haft tillgang till internet. Hoppas ni inte slutar folja oss, vi ska bli battre med uppdateringarna!:)
 

Sista dagen på Boracay, imorgon börjar äventyret!

Igår hände inte särskilt mycket för oss på dagen, men på kvällen gick vi och åt på ett lite roligt ställe, the hobbits. Det som var lite speciellt på detta ställe var att det bara jobbade kortväxta personer där. Det var rolig upplevelse att ha ätit där men inget man behöver göra om, haha!

Idag är sista dagen/kvällen på paradisön Boracay. Dagen började inte riktigt på topp då vi vaknade av att det spöregnade ute, och som vi tidigare har berättat öppnar sig verkligen himlen här. Så när vi öppnade dörren för att gå och äta frukost var det översvämning, minst 5 cm vatten på vägen utanför vårat rum! Vi blev väldigt blöta när vi skulle ta oss den korta biten till frukosten.

För att spendera dagen på bästa sätt började vi med en helkroppsmassage på en timme. Priserna på massage skiljer sig en hel del från hemma. Här kostade massagen ungefär 100kr för oss båda.

Efter massagen gick vi och spelade lite biljard innan vi gick hem och började packa det mesta till de att vi åker imorgon.

Just nu sitter vi på Nigi Nigi och har ätit ribbsbuffé och druckit en massa öl. Vi ska snart röra oss mot reggaebaren och göra en repris på gårdagen, drinkar, öl och vattenpipa, samt lyssna på skön reggaemusik!

Men imorgon blir det upp tidigt då vi har ett plan att passa. Vi håller tummarna på att det blir fint väder då planen annars blir inställda då vi flyger med propellerplan till Manila.

Vi förstår om det inte har varit så jätteroligt att läsa om hur bra vi har haft det under tiden på boracay, men imorgon börjar det riktiga äventyret för oss och troligtvis kommer det bli mer intressanta saker att läsa om!:)

 


Hur ska vi klara oss på 50 kr i 3 dagar??

Det har inte varit strålande sol varken igår eller idag, så vi har bara legat en liten stund på stranden. Men som tur är har dom biljard, och det har vi ägnat oss åt, ni kan ju gissa vem som vann, mr bäst på allting.. Haha! Men trots att jag är en väldigt dålig förlorare så var det kul iaf.

Idag har vi även desperat letat efter en bankomat då vi endast hade 280 peso kvar vilket motsvarar 50 kr ungefär. Efter att dom 5 närmsta bankomaterna var avstängda började vi försöka klura ut hur vi skulle leva på dessa 50 kr. Men som tur var hittade vi en fungerande och undangömd bankomat som vi lyckades få ut pengar ifrån. Detta efter ungefär 30-40 minuters extra promenad!

Enligt väderprognosen ska det bli lite halvtaskigt väder fram till lördag. Vi håller såklart tummarna på att det inte stämmer utan blir bra väder resten av dagarna här. Men skulle det vara så att det är regnigt imorgon så har vi planerat att ta oss en timmes helkroppsmassage.

Med lite mer pengar i fickan ska vi nu röra oss för att äta en god middag. Hoppas allt är bra med er hemma och att ni inte saknar oss allt för mycket!:)


Bilder

 
 
 
 
 
 
Här på Boracay är det inte svårt att hitta rätt stolek till Alexander ;)

Fotbollskväll

Idag har dagen varit lika underbar som alla de andra dagarna, we living the dream!

Ikväll blir det att kolla fotboll då Manchester United möter Manchester City. Matchen visar dom på våran lokala sportbar, Nigi Nigi. Men nu innan matchen (som börjar 21.30 här) sitter vi och dricker lite drinkar och ska snart äta lite middag.

Nu hoppas Alexander på att United vinner och jag på att det blir mycket mål!:)

japaner..

Nu är det så att vi har börjat irritera oss på alla dessa japaner här nere..
Dem går så otroligt sakta på vägen och breder ut sig så att man inte kan gå förbi, tant agda på 140 sommrar skulle krypa snabbare.. Går även runt med paraply samt munkavel..men det vi stör oss mest på är detta med henna tatuering. Det är inte coolt..

Okej om man är liten och gör en henna eller om man gör en henna för att testa och se hur den riktiga skulle se ut. Men när man gör en på hela kroppen och sedan går runt och spänner sig för att visa upp den, typ som att det gjorde skit ont..det är bara töntigt. Ett annat exempel är en kille som precis gjort en henna på vaden för att sedan gå runt och halta som om smärtan var enorm.

Vi drar absolut inte alla äver en kant, inte heller vill vi verka rasistiska så no offence men det har blivit lite mycket på den senaste tiden.

Bortsett från det så har vi ätit mongoliskt för tredje gången, igår åt vi ribs buffe, man fick då dricka öl och äta ribs så mycket man orkade.

Annars har dagarna flytit på som vanligt. Vi har båda fått konstiga bett som vi inte har någon aning om vad det är. Men det verkar inte vara fiskarna.. Svullnar upp och kliar som att bli bränd av en brännäsla, möjligtvis en mindre manet kanske. Men hur som helst no harm done.

Nu ska vi röra oss tillbaka till hotellet och slagga så vi vaknar pigga och glada imorgon. Känns lite konstigt att det är dag hos er och kväll hos oss. Men det är så det e, vi är i framtiden;)

Här badar vi i pengar!

Idag har varit en betydligt finare dag än igår. Det har varit strålande sol hela dagen och det märks av på Erica, då hon är röd som en kräfta (igen)..

Angående rubriken så menar vi bokstavligen talat badat i pengar då Alexander glömde ta ut dom ur badbyxorna efter lunchen, klantig som han är! Men som tur är gjorde solen sitt jobb och efter ett tag på tork var dom användbara igen som tur var, haha.

Till middagen idag och igår för den delen så åt vi mongoliskt på ett jättemysigt ställe. Det passar ju bra då man själv får välja vad man vill ha i sin wok.

Just nu sitter vi på stranden och kollar ut över det kolsvarta vatten som är nu när det är alldeles mörkt här ute, supermysigt!

Kommer förmodligen ett nytt inlägg imorgon också då Alexander vill se AIK resultaten:)


Tyfon..

Idag har vi inte haft särskilt bra väder.. Det har regnat och blåst. Vid frukosten öppnade sig verkligen himlen och det var som om dom satte på en kran där uppifrån, helt crazzzy, haha:)

Anledningen till det dåliga vädret är pga tyfonen som har slagit till här, men som tur klarade sig våran ö precis undan! Har hört att en hel del har mist livet och ännu fler som blivit hemlösa runt om i landet.. Så länge vi slipper undan denna hemska tyfon skadar inte lite regn och blåst oss!

Som ni kanske förstår har det inte blivit något solande och badande för våran del idag. Istället har vi roat oss med andra saker. Efter frukosten gick vi och spelade lite biljard. Alexander vann alla gånger utan en, då han satte den svarta kulan, haha! Efter de gick vi och åt lunch på donken, kan inte påstå att det riktigt smakar som hemma, men det var ändå gott:)

Just nu sitter vi och dricker lite öl på en pub. Priserna här är verkligen inte som hemma, en öl här kostar inte ens 10 kr.

Vi ska snart röra oss härifrån för att äta middag. Vi har inte riktigt bestämt oss vad eller vart vi ska äta, men förhoppningsvis blir det något gott!:)

Nu håller vi tummarna på bättre väder till morgondagen, men egentligen ska vi väl inte klaga då vi har hört att ni har -16 grader och vi +27 (kvällstid)!:)


Ice tea without ice!

Nu är det snart en vecka sedan vi lämnade kalla Sverige, och här i Filippinerna finns det inte mycket att klaga på. Eller ska man hitta någon nackdel är det väl de att magen inte riktigt är i trim.. Men shit happens som man brukar säga, haha!:)

Dagarna här går väldigt fort, men som tur är behöver vi inte känna någon stress som man annars hade gjort på en vanlig semester.

På kvällarna spelas det mycket livemusik som är väldigt mysigt att lyssna på. Igår var det en kille som sjöng utanför vårat hotell som vi förövrigt åt på för första gången, och han var otroligt bra. - nästan så man vill ta med honom hem sa Erica, men då förstås till Sverige för att skicka honom till ett program som X-factor.

Idag blev det inte en särskilt lång dag på stranden då det var rätt molnigt.

Till middagen idag åt vi fish and chips samt chicken sezuhan, och drickan bestod av en ice tea without ice, och en sanmiguel. Som tur var fick vi in en iste utan is och inte vanligt te som vi skämtade om att dom skulle missuppfatta det som.

Vi hörde att en tyfon är/var påväg till Filippinerna men än så länge har vi inte märkt av något, vilket vi även hoppas förblir så. Så i det hela mår vi alltså bra, vilket vi även hoppas att ni gör!:)


You been watching us!

Då har det gått två dagar sedan sist och vi har fortfarande toppen!

I går fick vi reda på att det finns en sida som man kan gå in på så man kan se oss här på Boracay, vid ett ställe som heter red coconut, och att våra familjer hade suttit och kollat på oss. Där solade och badade vi, vilket gjorde dom lite avundsjuka, haha:)

På kvällen efter de att vi hade ätit, gick vi och satte oss på en mysig bar som låg precis vid vattnet där dom även hade livemusik. Vi var dock inte kvar så länge då vi var rätt trötta. Som ni kanske förstår så tar solen på krafterna;)

Idag vaknade vi av klockan som ringde vid 9 tiden. Vi gick upp och åt lite frukost innan vi gick ner till stranden för ännu en skön dag där!

Dock blev jag (Erica) tvungen att bada i t-shirt då jag som vanligt lyckas bränna mig.. Det är bara hoppas att det snart blir bättre!

Nu har vi ätit en mongolisk grillbuffé och sitter nu och njuter av att bara vara här. Inga måsten och framförallt ingen stress, hur skönt som helst!

Hoppas ni alla har det bra där hemma och inte fryser allt för mycket;)



 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!