Vi är inte bara backpackers, vi är campare också!

Nu har vi äntligen hittat ett ställe att bo på under några dagar. Det är en camping som ligger här i Shepparton som heter Big 4. Det är en väldigt skön campingplats med lite saker att göra, så som tennis, någon hoppkudde och även en pool.

Idag har vi testat på alla de saker jag nämnde. Vi började hoppa och spela kort på den stora kudden, efter de gick vi och spelade tennis vilket blev väldigt varm, så då fick det bli ett dopp i poolen!

Men innan alla dessa aktiviteter var vi ute till en hel del farmer och sökte jobb. Men i och med att de flesta söker fruitpickers i februari så har det inte gått jättebra än så länge. Men vi har i alla fall två eller tre st på tråden till ett jobb.

Vi fick en killes nummer idag som kunde behöva folk om 2-4 dagar, sen var det en annan som kanske skulle behöva några till nästa vecka någon gång. Så förhoppningsvis får vi snart ett jobb!

Idag lagade vi mat här på campingen, har ju mest blivit McDonalds då vi bott på motell och liknande, men nu har vi köpt en "grill" att laga egen mat på.

Så till middag i dag blev det hamburgare med vitlöksbröd, blev faktiskt riktigt gott. Känns väldigt mysigt på något sätt att laga och äta maten här ute på landet.

Imorgon blir det väl att åka till ännu mer farmer, kanske spela lite tennis och koppla av, för förhoppningsvis blir vi tvungna att jobba stenhårt om några dagar!

Hoppas ni alla har det bra där hemma och att ni inte saknar oss allt för mycket, hihi!


Australia day!

I går var det Australia day och det är en rätt stor dag här i Australien. Dem började göra reklam för denna dag för en och en halv vecka sedan om inte mer. Man såg skyltar överallt och dom pratade om den på radion.

Vi försöka därför kolla upp vad det är man gör under den här dagen här i Melbourne, men hittade ingenting särskilt.. Känns som att det händer mer i Sydney under den dagen, men vi såg i alla fall lite fyrverkerier här.

Vi "firade" denna dagen på en bowling bar, spelade lite bowling och drack lite öl. Vem som kom sist är kanske inte så svårt att gissa, eller? Haha! Men vi hade hur som helst en väldigt trevlig och rolig kväll.

Idag har vi inte gjort annat än ätit lunch och sovit. Grabbarna här sovit sen lunch, ca kl 13 och nu är klockan snart halv 6, kul dag detta.. Haha!

Men ikväll har vi pratat om att åka in till stan och äta middag. Efter att ha levt på Macca's under hela vår Roadtrip är vi nu sugna på riktig mat. Så förhoppningsvis hittar vi något bra och billigt ställe!

Hoppas alla får en toppen dag och att dagen börjar lite roligare för er!;)


Händelserika dagar!!

Nu är vi ute på vägarna, vi åkte som sagt i tisdags. Under dessa dagar har vi hunnit sett en hel del, bl.a. Massa kängurus, häftigt landskap och en wombat.

Vi hade två vägar att välja på när vi skulle åka. Den första var att åka motorvägen, den andra var att ta kustvägen som tar längre tid. Eftersom vi alla tre blir lika fascinerade varje gång av landskapet här så valde vi självklart kusten.

Vi har nu tagit oss till bairnsdale där det blir nattstopp. Vi åkte via Sydney ner mot batemans bay där det blev övernattning första natten.
Sedan tog vi oss till kosciuszko national park. Väl där så började det med att vi besökte diket. Efter att en väldigt stor insekt tagit sig in i bilen så blev paniken i bilen större när vi insåg att vi var rätt nere i ett dike. Det låter kanske värre än vad det verkligen var för ingen skada skede varken på bilen eller någon av oss.

Efter att ha hämtat oss från incidenten så tog vi oss till en helt tom camping plats där vi bestämde oss för att spendera natten i bilen. På vägen dit var det kängurus överallt. Det var verkligen häftigt. Men inte trodde vi att vi skulle spendera natten med kängurur som enda camping granne. Redan från början upptäckte vi att det var en känguru familj som huserade runt om camping platsen. Men när det var sov dags så förvandlades det till en central av kängurur och andra djur. Dessvärre så var det väldigt svårt att ta foton, dels för mörkret och urladdade kameror samt mobiler. Men det var helt klart bland det häftigaste vi varit med om. Att det sedan var trångt i bilen och iskallt på natten är en annan femma.

Efter någon timmes sömn så bestämde vi oss klockan 06 att ta oss halvvägs mot Melbourne. Det tog en väldans tid på grund av att det var en grusig bergsväg hela tiden men vi var framme när klockan slog 15.00. Även fast det tog sådan tid så var det grymt häftigt att åka där längst bergsväggen och se ned utöver ett 1650meter långt stup. Vi fick en del häftiga kort kan man säga:)

Imorgon blir det att försöka hitta någon farm som vi kan åka till för att se om det finns jobb. Skulle vara skönt att få tag på något arbete nu så vi inte bara gör av med pengarna!

Vi ska väl snart äta lite middag, trots att klockan bara är strax efter 16 tiden, men i och med att det blev en tidig lunch är vi alla hungriga!:)


Bilder


Roadtrip, here we come!

Uppdateringarna flyter inte på så jättebra tyvärr, men det blir lite så på grund av att vi inte alltid har tillgång till internet.. Men vi ska försöka bättra oss så ni inte slutar läsa:)

Vad som har hänt sedan sist är att vi äntligen har köpt en bil, en vit Ford falcon. Så imorgon lämnar vi Bondi för att röra oss neråt mot Melbourne. Det blir en liten Roadtrip som kommer ta några dagar. Men det vi ska göra när vi har bestämt vart vi ska, är att leta jobb. Vi vill hitta någon farm att arbeta på, t ex plocka frukt eller liknande. Vi har läst om det och det verkar finnas en hel del ställen att välja på.

Idag har vi storhandlat och lagat massa mat som vi ska ha med oss i matlådor. Det blev en massa köttfärssås och pasta i och med att det är otroligt billigt att tillaga här. Vi har även handlat två kylboxar som vi ska stoppa i maten, vatten och såklart kylklamparna i:)

Ska bli väldigt roligt och ett häftigt äventyr att resa runt i bilen här. Känns som att vi kommer att få se en hel del grejer på vägen!

Vi ska försöka hålla er uppdaterade på hur det går för oss på vägen. Förhoppningsvis krockar vi inte med några kängurus och åker inte allt för mycket vilse, haha.

Ha det bäst!


Oflyt..

Här rullar dagarna på utan någon vidare lycka med att hitta någon bil. Men vi ger inte upp förrän vi har våran bil som sedan ska ta oss till farmen. Vi har varit iväg i två dagar nu och kollat efter bilar men detta utan resultat, hoppas att vindarna snart vänder!

Vi har även fått träffat en familjevän till Anton som bor här i Australien, en mycket trevlig kvinna. Hon hjälper oss så gott hon kan och ger oss massa bra tips på vad man kan göra här då hon själv varit en backpacker en gång i tiden.

Hon bor i närheten av vårat hostel i ett jättefint hus med en underbar utsikt över havet. Hon gör att vi känner oss som hemma när vi är där. Idag skulle hon åka iväg men insisterade på att vi skulle bada i poolen ändå.

Så efter en hel dags bil letande blev det avslutningsvis ett dopp i poolen.

Detta får bli en liten snabbsummering för nu ska vi gå och laga lite mat, köttbullar med spaghetti!:)

Ha det så bra!


Köpa bil och plocka frukt!

Nu har vi bott här i Kings Cross i en vecka och är glada att äntligen lämna detta område.

Vi har bott väldigt bra här på vårat hostel, eva's backpackers, men själva området i sig är inte det bästa. Vi har hört polisbilar varje dag under tiden vi har bott här.

Vi visste inte riktigt vad Kings Cross var för område innan vi hade bokat som vi säkert redan nämnt. Men nu lämnar vi detta obehagliga område och rör oss vidare mot bondi beach.

Under dagarna som går gör vi inte så jättemycket. Idag har det regnat och varit rätt kyligt om man jämför med de andra dagarna som varit.

Jag, Alexander och Anton håller även på att leta reda på någon bil till ett bra pris som vi kan köpa. Vi vill nämligen ta oss till någon farm och jobba, plocka lite frukt eller vad man nu gör där, haha.

Som ni kanske förstår rullar pengarna i väg rätt fort och därför skulle det vara skönt att åtminstone hamna på plus minus noll:)

Så hittar vi en bil och tar oss till en farm struntar vi alltså i att försöka hitta någon lägenhet. Nu ligger istället fokus på bil och arbete. Vi håller verkligen tummarna på att detta ska gå vägen för oss.

Hoppas ni där hemma mår bra och även ni håller tummarna för oss!:)


Fiskar efter lägenhet!

Som vi tidigare nämnde så söker vi efter en lägenhet och var därför och kollade på en igår. Vi hade inte sett några bilder på den, men enligt texten så lät den rätt bra. Vi hade egentligen ingen uppfattning om hur det skulle se ut men vi höll tummarna på att den skulle vara bra. Men vi visste även att det kunde vara en sunkig lägenhet, vilket det också var..

Bara när vi kom in i trappuppgången fick vi en känsla av detta inte var en bra lägenhet. Det var för det första otroligt slitet, gammalt och trasigt och sen otroligt varmt. Så när vi gick upp för trapporna på väg upp i lägenheten började man fundera på hur sliten den skulle vara.

När vi väl kom in i lägenheten längtade man bara till att få komma därifrån. Det var en otroligt smal lägenhet med ett rum där vi då skulle bo (inte det fräschaste då vill säga). Ett rum där han som vi skulle dela lägenheten med bor + ett otroligt vidrigt kök. Sen bestod den inte av så mycket mer. Men allt där inne var bara vidrigt, luktade väldigt sunkigt också!

Vi får helt enkelt bara fortsätta leta och hoppas att vi snart hittar något som vi kan känna oss bekväma i. Vi behöver inte värsta lyxiga men man måste ändå känna att man trivs.

Idag på dagen var vi på sealife och kollade på massa djur som då lever i vattnet. Det som var intressant att se där var i princip alla sorters hajar. Sen fanns det ju lite andra coola djur också men det var otroligt mycket småfisk som dom hade.

Efter sealife åkte vi tillbaka till vårat hostel och duschade och fräscha till oss lite innan vi sedan åkte till bondi beach och träffade Anton och hans kompis Lucas. Vi käkade middag tillsammans på en restaurang precis vid vattnet, sen satt och drack lite öl till de att dom stängde.

Imorgon ska vi ut tillsammans med dem. Första gången det blir utgång för våran del här i Australien så det ska bli roligt att se hur det är.

Nu ska vi sova och hoppas på att morgondagen blir bra! :)


Happy new year!

Nu är det några dagar sedan sist men ojojoj vilket spektakulärt nyår!

Att fira nyår i sydney är ganska populärt, dem räknar med att ungefär 1,6miljoner människor samlas från harbor bridge till opera huset. Så som ni kan förstå för oss som var ute i sista minuten var det svårt att hitta boende. Men vi hittade tillslut quest hotell som var lite i den lyxigare stilen, hotellet hade 4-stjärnor. Hotellet låg en bit utanför city men det var enkelt att ta sig in via tunnelbana.

Innan fyrverkerierna avfyrades så gjorde vi inte så mycket. Gick mest runt och upptäckte staden. Sedan när det började närma sig gick vi och köpte lite alkohol bara för sakens skull. Vi fick smyga lite med drickan i och med att den inte fick förtäras på allmän plats. Vi hittade dock en liten park inte så långt ifrån där vi slog oss ned. Och efter ett tag var det flera som gjorde det.
Innan den stora showen så fick man ett försmak vid 9 tiden. Så det var mysigt att sitta i parken innan vi rörde oss ner mot bron.

Alla miljoner personer började räkna ner och när klockan slog midnatt så fick himlen liv. Det var nog bland det coolaste man sätt i fyrverkeri-väg. Och det är något vi aldrig kommer glömma. Vi är nöjda med vårt beslut att fira nyåret här i sydney.

Vi bor nu på gång avstånd till city kärnan, vid chinatown. även fast det var lätt att ta tåg så är det mycket skönare nu.

Dagarna som varit har vi spenderat med att promenera runt i staden för att se vad som finns.

Vi vill hitta en lägenhet som vi kan hyra så vi håller på att söka lite på de men än så länge går det inte så bra, men förhoppningsvis har vi turen på våran sida så vi hittar en snart!

Hoppas ni har det bra där hemma, här har vi det hur bra som helst i alla fall!:)


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!