Äntligen!

Äntligen har turen hittat tillbaka till oss och det känns så otroligt skönt måste vi säga. Vi såg slutet på vår resa i Australien passera, men så fick vi detta underbara besked idag. Vi har äntligen lyckats få tag på ett jobb!

Men det är inget vanligt jobb eller hur man ska förklara det. Det är nämligen woofing vilket innebär att man jobbar för boende och mat. Så vi kommer alltså ligga på plus minus noll vilket är så mycket bättre än att bara spendera en massa onödiga pengar.

Vi kommer att ha möjlighet att jobba på farmen i tre månader om inte ännu längre om det är så att vi trivs. Han vi kommer att jobba för kan även hjälpa en med ett second year visa, så vem vet, vi kanske blir borta lite längre. Hur som helst är vi glada över att vi har fått denna möjlighet att få stanna i tre månader.

När vi hade vaknat till lite imorse och tagit in det positiva beskedet gick vi upp och mötte Elsa och Johnny. Vi hade nämligen planerat att gå till botanic gardens tillsammans. Så vi gick härifrån vårt hostel runt halv 11 tiden och då hade vi gjort i ordning lite picknick innan vi gick.

Det tog ca en timme att gå dit och väl där satte vi oss och åt picknicken nästan direkt, haha. När vi sedan var klara gick vi till regnskogen och tog en liten rundtur som skulle ta ca en timme. Vi hade först tänkt att ta den långa promenaden på 4-5 timmar, men efter att ha gått i ca 30 minuter kände vi att det var för varmt och för jobbigt. Det var nämligen bara en massa uppfartsbackar, vilket gjorde att vi ändrade oss.

På vägen tillbaka lyckades vi se två wallabies, men det var väl i stort sett allt vi såg i djurväg om man bortser från alla äckliga och stora spindlarna som man har börjar vänja sig vid att se.

När vi kände oss klara i botanic gardens gick vi tillbaka till vårt hostel. Erica tog en dusch och en powernap medan Alexander hoppade i poolen innan duschen. Vi ska snart gå till den irländska puben och äta middag. I och med att vi har rabatt där kostar det 6,50 dollar för en riktigt god stek, eller vad man nu känner sig sugen på. I och med att det är sista dagen på vårt hostel innan vi ska röra oss till farmen känner vi att vi borde fira det lite. Vi är som sagt väldigt glada och lättade över att äntligen ha lyckats hittat ett jobb.

Ha det bäst!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!